OFERTA
Aktualności

25.04.2017
Choroby bydła - przyczyny, objawy i zapobieganie
 

Jak zapobiegać chorobom i ograniczać ich występowanie? Zwracamy uwagę na racjonalne żywienie zwierząt i jego wpływ na zdrowie oraz produkcyjność bydła. Pamiętaj, że każdy przypadek choroby należy konsultować z lekarzem weterynarii.

 

 



14.02.2017
Popularne rasy bydła mlecznego i bydła mięsnego
 

Przedstawiamy najpopularniejsze rasy bydła mięsnego oraz bydła mlecznego. Przeczytaj, czym różni się rasa limousine od rasy bydła szkockiego, które z nich nadaje się do prowadzenia jako bydło opasowe czy też ma cechy wybitnie mleczne.

 

 



01.08.2016
Upały - jak chronić stado?
 

Gorące letnie dni to spore zagrożenie dla stada. Stres cieplny może bowiem nieść za sobą o wiele więcej strat, niż niskie zimowe temperatury.

 

 



 

13.04.2016
Pasze pełnoporcjowe wolne od GMO!
 

Flagowe produkty z naszej oferty przygotowaliśmy w specjalnej odsłonie NON GMO. Wszystkie posiadają stosowne certyfikaty i są doskonałą alternatywą dla dotychczas stosowanych, bowiem nie tracą swoich wartości odżywczych.

 



 

18.03.2016
Pasze pełnoporcjowe - dlaczego warto je stosować?

Wybór dobrze dobranej mieszanki to oszczędność czasu, energii, łatwiejszy monitoring zużycia, a jednocześnie wygoda i bezpieczeństwo stosowania. Podawanie pasz pełnoporcjowych nie zawyża kosztów produkcji i najczęściej nie wymaga dodatkowej suplementacji



25.11.2015

Kiszonki w balotach - nowość od Ewrolu!
 
Wysoka jakość surowców, wydajność i wygoda stosowania to podstawowe zalety produktów w balotach. W ofercie marki Ewrol debiutuje właśnie nowa linia - Balita. 
 


18.08.2015

Efektywne żywienie trzody - jak zwiększyć pobranie paszy?
 
 Odpowiednio wysokie pobranie paszy przez zwierzęta powinno być celem każdego hodowcy. To bowiem klucz do wykorzystania potencjału stada. Pośród najczęstszych przyczyn spadku żerności trzody chlewnej wymienia się zwykle czynniki żywieniowe, tj. smakowitość, jakość zadawanych pasz, czynniki środowiskowe, np. upały, czy źle działająca wentylacja oraz stany fizjologiczne zwierząt, np. ruja u loch. 
 


20.05.2015
Jak żywić krowy w okresie zasuszenia?


Najważniejszym etapem w utrzymaniu krów mlecznych jest zasuszanie. Podczas tego około 8-tygodniowego procesu organizm krowy musi zregenerować się po zakończonej laktacji oraz przygotować się do kolejnej. By okres zasuszenia przebiegał prawidłowo, należy zadbać o dostarczenie krowie niezbędnej ilości witamin i minerałów.



18.06.2015
Śruta sojowa – rynek oszustów VAT


Izba Zbożowo-Paszowa ostrzega: rośnie problem kradzieży podatku VAT w rolnictwie. Jak się okazuje złodzieje upodobali sobie nielegalny obrót śrutą sojową



24.03.2015
Nowość! DOMINI dla drobiu


Nioski, brojlery, kaczki, gęsi – Ewrol komponuje menu także dla tej grupy zwierząt. Nowa linia DOMINI, przeznaczona jest dla drobiu utrzymywanego w chowie przyzagrodowym.



12.03.2015
Nowa linia produktów – DOKARM swoje zwierzęta!

DOKARM to korektory paszowe, czyli pasze treściwe w postaci sypkiej skomponowane z odpowiednio dobranych surowców paszowych – śruty sojowej, śruty rzepakowej, makuchu sojowego ekstrudowanego (Ewrosoy), drożdży paszowych.



27.01.2015
Ekstruzja – bezpieczeństwo i wyższa strawność

Zalety ekstruzji coraz częściej przekonują producentów żywca do zastosowania ekstrudowanych surowców paszowych w żywieniu zwierząt. Proces ten korzystnie wpływa m.in. na dużo wyższą przyswajalność składników pokarmowych, a tym samym zwiększenie produkcyjności zwierząt i poprawę opłacalności produkcji zwierzęcej.















 

20.10.2014
Płodność loch. Jak ją zwiększyć?


Na opłacalność hodowli trzody chlewnej w znaczący sposób wpływa wydajność loch. Odpowiednie żywienie może okazać się receptą na plenność i wysokie wyniki w późniejszym odchowie prosiąt.












 

09.10.2014
Zdrowotność racic - leczenie i zapobieganie chorobom


Choroby racic są jednym z trzech najczęściej pojawiających się schorzeń u bydła. Nie leczone, powodują spadek mleczności krów i duże straty w hodowli. Mają także wpływ na przyspieszony rozwój innych dolegliwości. Jak ważna jest zdrowotność racic?












 

17.09.2014
Notowania cen żywca na stronie EWROL!


Z przyjemnością informujemy o wzbogaceniu strony EWROL o aktualne notowania cen żywca wieprzowego i wołowego oraz drobiu. Aktualizowane raz w tygodniu notowania znajdą Państwo w zakładce "CENY ŻYWCA" na stronie głównej.












 

01.08.2014
Nowa strona internetowa firmy EWROL


Mamy przyjemność zaprezentować Państwu nową stronę internetową, na której prezentujemy komponenty i surowce paszowe firmy EWROL.












Informacja o plikach cookie na tej witrynie. Strona wykorzystuje pliki cookies w celach statystycznych. Dalsze korzystanie z tej strony bez zmiany preferencji dotyczących cookies oznacza, że zgadzasz się na ich używanie. Możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach przeglądarki.
Zgadzam się